O podjetju

Osebne legende so nam položene v zibke, meni so bili koščki blaga, sukanec in škarje. Velikokrat slišimo zgodbe….že kot majhna deklica sem sanjala…že kot otrok sem verjela. In tudi moja zgodba je takšna.

»V mladosti vsak od nas natančno ve, kaj je njegova Osebna legenda. Ko smo mladi, se nam zdi vse preprosto, vse uresničljivo, ni nas strah sanjati in si želeti tisto, kar bi radi v svojem življenju uresničili. Kasneje pa nam neka skrivnostna sila hoče dokazati, da je Osebno legendo nemogoče uresničiti.« Alkimist

Moje punčke in barbike nikoli niso imele oblek iz trgovine, razen prve. Mama si je veliko oblek dala zašit po meri, iz ostankov blaga pa sem jaz rezala in šivala vse mogoče stvari. V šestem razredu sem dobila prvi šivalni stroj. Mojim vrstnikom je bilo to takrat čudno, saj so se še igrali z igračami, jaz pa sem skakala od veselja, da bom lahko postala prava šivilja in začela ustvarjati..

Pri trinajstih sem šla v tečaj šivanja in si zašila svoje prvo krilo. Ob koncu osnovne šole smo morali napisati spis, kaj bomo, ko odrastemo. Sploh ni bilo pomisleka, kaj napisati, saj sem že takrat vedela, da želim iz kosov blaga ustvarjati kreacije, jim dati drugo dimenzijo, zato je bil modni atelje pravi naslov. In danes sem na poti, ko pišem vsebino, tisto ta pravo, ne samo na list papirja.

Strast in željo sem imela iz otroških dni, strokovne kompetence, pa sem začela pridobivati v srednji šoli na programu ustvarjalec modnih oblačil. Bila sem zadnja generacija šiviljske šole na Muti. Sreča ali naključje? Tako sem štiri leta urila znanje o risanju krojev in šivanju. Za vrhunec pa sem si sama zašila maturantsko obleko

Strast in pot me je peljala v Maribor na študij tehnologije tekstilnega oblikovanja. Kar hitro po začetku študija sem spoznala svojega življenjskega sopotnika, kateri me je ves čas spodbujal, da sem kljub dodatnemu delu in različnih vzponih in padcih v tem obdobju, tudi dokončala študij in postala diplomiran inženir tekstilnih tehnologij in oblikovanja.

.

»Uresničitev Osebne legende je človekova edina dolžnost. Vse je le eno. In če si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti te sanje uresničile.« Alkimist

Po končanem študiju, kljub svoji izobrazbi nisem dobila dela v svoji branži, le kot pomočnica v prodajalni blaga, kjer ni bilo nobenega posluha za nove digitalne pristope, drugačne materiale in dodatke ter dodatno ponudbo storitev. Počutila sem se kot ptica, ki so ji zavezali krila.

A kdor čaka, dočaka in tako se je tudi meni nasmehnila sreča in sem dobila službo v podjetju, kjer šivajo dodatke za lesena igrala za otroke. Zaposlili so me kot tehnologinjo in oblikovalko novih linij torb. Služba o kateri sem sanjala, ampak… prišla je korona. Tri mesece sem samo šivala in nič oblikovala. Podjetje je izgubilo stranke, jaz pa službo.

Nato je sledilo razočaranje za razočaranjem, spet nikjer primerne službe. Po vseh neuspešnih iskanjih in zavrnitvah, ki sem jih prijela in 100% podpori partnerja, sem se odločila, da grem svojo pot, zberem pogum in sledim svojim sanjam, svoji osebni legendi. Ni pomembno kolikrat padeš, važno je, da vedno vstaneš in da se iz tega nekaj na učiš.

In zdaj sem TU, nadaljujem svojo zgodbo majhne punčke, ki ustvarja nove dimenzije, kreacije in pomaga strankam, da z unikatnimi, udobnimi, funkcionalnimi oblačili postanejo samozavestnejše. Da nosečnicam omogočim prijetna, udobna oblačila. In pomagam doječim materen pri izbiri oblačil.

VIZITKA PODJETJA

UNQ STUFF, izdelovanje unikatnih oblačil in druge storitve, David Ažnoh s.p.

Gmajna 27,
2380 Slovenj Gradec

Davčna številka: 83071321

Telefon: 051 218 395
Email: info@unqstuff.si

Pošljite sporočilo