POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Svetujemo vam, da pred oddajo spletnega naročila pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Podjetje UNQ STUFF si kadarkoli pridržuje pravice do spremembe pogojev na spletni strani http://www.unqstuff.si Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato si pred oddajo naročila oglejte aktualne pogoje poslovanja.

Varnost nakupa

Spletna stran http://www.unqstuff.si je spletna trgovina, s katero upravlja podjetje UNQ STUFF, Tina Rabzelj s.p., Vikrče 35g, 1211 Ljubljana, davčna št: SI36716863, matična številka: 8096805000, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec). Za informacije v zvezi z Vašim naročilom in njegovo dostavo nas lahko pokličete na našo telefonsko številko 041/425-043 ali pošljete e-pošto na naslov: info@unqstuff.si. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Podano naročilo za nakup torej pomeni sklenitev prodajne pogodbe. Prodajna pogodba oz. naročilo za nakup je shranjeno pri prodajalcu in ga lahko kupec po pisnem zahtevku dobi kadarkoli v roku 5 let od opravljenega naročila. Prodajalec ima pred dostavo blaga pravico kontaktirati kupca preko telefona ali e-pošte z namenom preverjanja posredovanih kontaktnih podatkov. V primeru, da na podlagi posredovanih podatkov ne more stopiti v stik s kupcem, lahko prodajalec smatra podano naročilo za nakup kot nično.

Reklamacije

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel. Možna je tudi menjava za drug artikel ali enak artikel druge številke. Pri vračilu brez menjave bo kupnina vrnjena na račun stranke takoj po prejemu vračila. V kolikor gre za vračilo oblek, je le to možno samo v primeru, da obleka nima znakov nošenja in še ni bila v pranju. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga na svoje stroške pošlje po pošti, na naslov podjetja. V primeru odobritve reklamacije, se kupcu povrne samo strošek v znesku izdelka (brez poštnine).

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa: “Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 15 dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v roku. Ta rok začne teči naslednji dan po dnevu dobave blaga.” Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni email info@unqstuff.si, blago pa vrniti 15 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga v 15-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in nenošeni in neoprani. Priložena mora biti kopija računa. Možnost vračila ne velja za izdelke, v primeru, da je bil izdelek opran ali nošen. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 15-ih dni od prejetja vrnjenega blaga. Naslov za vračilo blaga prodajalcu je UNQ STUFF, Tina Rabzelj s.p., Vikrče 35g, 1211 Ljubljana. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da artikle ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo).Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:

pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, v kolikor je bilo blago oprano ali nošeno.

Dobavni roki

Za izdelke, ki so objavljeni v spletni trgovini Unqstuff.si delamo po naročilu,  zato je rok izdelave po prejemu plačila običajno 7 – 10 delovnih dni.

Zasebnost

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve dosežene, saj se zavedamo občutljive narave tega področja. Upravitelj spletne trgovine UNQ STUFF je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime), kontaktno telefonsko številko, ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu. Upravitelj spletne trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta GLS ali Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo.

Izjemno razkritje osebnih podatkov: podatki, ki jih podjetje zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Cene in način plačila

Cene naročenih izdelkov veljajo na dan spletnega nakupa. Zaradi narave posla in spreminjanja cenovne politike se lahko cene spreminjajo dnevno in brez predhodnega obvestila.

Cene navedene na spletni strani že vsebujejo DDV.

Možnost plačil v spletni trgovini:

V spletni trgovini UNQSTUFF.si lahko trenutno naročate:

  • z nakazilom na račun podjetja UNQSTUFF (po ponudbi/predračunu)
  • s plačilom preko PayPala / MasterCard / Visa

Znesek je naveden ob naročilu v spletni strani (+ poštnina 3,5 €). Ne glede na izbran način plačila artiklov boste račun za nakup artiklov prejeli na vaš e-naslov (v .pdf formatu) takoj po dostavi paketa.

Veljavna cena izdelka je tista, ki je objavljena na dan naročila. Stroški dostave se zaračunajo po 3,5 €. V primeru enkratnega naročila nad 70€ je dostava brezplačna.

Elektronski račun

Prednosti elektronskega računa je veliko – tudi za naše okolje. S tem zmanjšamo porabo papirja in črnila, ter prevoza.

V skladu z direktivo 2010/45/EU ter s spremenjenim 84. členom Zakona o davku na dodano vrednost – ZDDV-1 (Uradni list RS, št. 13/11-UPB3, 18/11, 78/11, 38/12 in 83/12) se s 01.01. 2013 uvaja enakovredna obravnava papirnatih in elektronskih računov.

Z oddanim naročilom v naši spletni trgovini se kupec strinja, da so vsi predračuni in računi posredovani v elektronski obliki.

Kupec, ki želi, da se mu račun pošlje v papirnati obliki, lahko to sporoči v opombi pri oddaji naročila ali na elektronski naslov info@unqstuff.si preden je naročilo odposlano na njegov naslov.

Varovanje osebnih podatkov

Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Prodajalec za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov, ki se prijavijo na spletne novice: ime in priimek, e-poštni naslov. Prodajalec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe pošiljanja spletnih novic. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@unqstuff.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Dostava

Pogodbeni partnerji za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, ki večino paketov dostavit že naslednji delovni dan (dostava od 1-3 delovne dni, najkasneje do 5 delovnih dni). Strošek dostave je enoten za vso Slovenijo in znaša 3,5 eur. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Za spletno naročilo nad 70 € je dostava brezplačna. Naročeno blago bo odposlano na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši od ponedeljka do petka v dopoldanskih urah. V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave.

Pišete nam lahko na mail: info@unqstuff.si