Majice za dojenje

Poznam ljudi, ki znajo delat in poznam ljudi, ki znajo razmišljat in imajo super ideje. Težava je v tem, da se od vseh imenitnih idej le kakšen 1% tudi uresniči - včasih zato, ker so neuresničljive, predrage, v več pogledih preveč zahtevne ali pa ker ljudje na znajo delati. Oziroma idej uresničiti. In pridemo do tistih, ki bi delali, pa ne vedo kaj - ker jim nihče ne zna povedati.

Za nekoga, kot sem sama, pa so najtežji tisti trenutki, ki ostanem brez idej. Seveda sem imela jasno vizijo, kaj vse bom delala, ampak potem te ideje izčrpaš in veš, da moraš ponuditi nekaj novega. Ves čas moraš ponujati nekaj novega, drugačnega, zanimivega …

Brskaš po spletu in iščeš - ideje, težave, rešitve. Sediš za šivalnim strojem, čakaš, da se zganejo niti in šivanke, ampak nič se ne zgodi. Vsaj ne samo od sebe. Hodim po hiši in delam tisoč in eno “nekoristno” stvar, razmišljam. Nazadnje se odločim za brskanje po sebi. Česa bi si želela sama, kaj bi storila drugače, kje in kako bi si olajšala …

In spomnila sem se na obdobje, ko smo - vsaj nekaterim; ženske najlepše. Na obdobje, ko smo ženske najbolj povezane s svojim otrokom. In na tiste čudovite trenutke, ko se nas večina počuti najbolj zanemarjenih, utrujenih in ko zgledamo res res res slabo.

Čas dojenja. Pri nekaterih so to dnevi, tedni, meseci, pri nekaterih leta in pri mnogih teh trenutkov sploh ni.

Vem, kako sem vedno sovražila grde, razvlečene majice, ki sem jih nosila tisti čas, ko sem dojila. Za nikamor. Grde barve, razvlečeni ovratniki, zmečkani rokavi, polito tu in polito tam, kakšni ostanki bruhanja, vse kislo … na vse to seveda enkrat pozabiš, ko otroka nehaš dojit in potem razmišljaš le še o tem, kako boš iz majic spravil ostanek špinače, jagod, paradižnikove omake, ampak to je zgodba za kdaj drugič.

Usedla sem za svojo mizo in začela razmišljati, popravljati, iskala sem popolne kombinacije barv, ustrezno blago, želela sem združiti elegantno s praktičnim, vsakdanje z lepim in za piko na i - doječe mamice sem želela s svojimi majicami za dojenje narediti zapeljive. Ve in vaši partnerji pa boste tisti, ki mi boste zaupali, če mi je uspelo.

 

 

 

Dodaj odgovor
UNQ KLUB
Nalaganje...