Konkurenčna prednost

“V čem pa si boljša od ostalih? Saj danes že vsi šivajo!” so besede in stavki, ki jih slišim vsakodnevno in za katere priznam - me ženejo naprej k dokazovanju, hkrati pa seveda premišljujem, v čem sem res boljša od ostalih.

 

Dejstvo je, da vsi, ki se ukvarjamo s šivanjem, uporabljamo podobne stroje, podoben material in tudi pri krojih težko odkriješ toplo vodo. Seveda je pomembno, kakšen je tvoj kader in jaz sem res obdana z odličnimi ljudmi, ki od sebe ne dajo manj kot 110% in pomembno je tudi, da končne izdelke pregledaš in se sam prepričaš, da gre iz rok res le najboljše. Ampak - vsak, ki se želi resno ukvarjati z nečim takim, kot je šiviljstvo, (najbrž) počne enako. Vsaj upam. Prednost je seveda tudi to, da si drugačen, drzen - v izbiri materialov, barv, kombinacijah, da ponudiš nekaj več, ampak … saj smo vsi, kajne? In to, da se prilagajaš trendom in slediš željam naročnika - to pač ni več prednost, ampak osnova.

 

V obdobju, ko sem snovala zgodbo UNQ STUFF in raziskovala trg, sem bila presenečena nad (ne)odzivnostjo - dan, dva, pa tudi teden ali več, nemalokrat se je zgodilo, da na povpraševanje niti odgovora nisem dobila. Sama imam slabo vest, ko sem polno zaposlena in ne odgovorim takoj na elektronsko pošto ali vrnem telefonskega klica. 24 ur, pika. In mislim, da je to v današnjem času, ko si vsako sekundo povezan v svetom in spletom, to realno in smiselno.

 

In že tedaj, v povojih, sem se sama pri sebi odločila, da bo odzivnost moja prva in glavna konkurenčna prednost. Včasih na vse skupaj malo pozabiš, meni se to še danes zdi samoumevno. Popoldan naročilo, sledi šivanje in v nekaj dneh dostava. Nemalokrat sem na tak način presenetila in osupnila kakšno znanko, prijateljico, ki mi je ob popoldanski kavi razlagala, kakšne ima želje, v nekaj dneh pa je bila njena želja že udejanjena.

 

In tako gre tudi zdaj, ko je dela veliko več in ko ne šivam več vsega sama, ker preprosto ni mogoče.

Pa pride elektronska pošta ali klic, ko mi nekdo razloži, da nujno rabi neko darilo. In kje naj zdaj dobi v enem dnevu, saj to NUJNO potrebuje JUTRI? Akcija! Usklajevanje želja in realnosti, krojenje, šivanje - 24 ur.

Ker zdaj za vas skrbi super ekipa.

Ker - če nekaj delaš s srcem in dušo, tega pač ne delaš na pol.

 

Dodaj odgovor
UNQ KLUB
Nalaganje...