Gliha vkup štriha

Ta star slovenski pregovor, ki sem ga tokrat slišala iz ust mojih staršev, mi ni bil nikoli razumljiv. Kdo je “gliha” in kaj naj bi “štrihal”? Kasneje sem pomen vendarle dojela, se pa ne strinjam najbolj, da naj bi se družili samo ljudje, ki imajo podobne in največkrat slabe; lastnosti. Zame je energija tista zelo pomembna in vidim, da se včasih ujamem s kom, ki je moje popolno nasprotje in spet kdaj drugič z nekom, ki mi je zelo podoben, vendar ne vedno in povsod. Veste, kako neproduktivno in nezanimivo je življenje, če imaš okoli sebe samo take, ki se s teboj vedno strinjajo? Recite, kar hočete, ampak včasih se moraš s kom tudi skregati.

In čeprav ne verjamem ravno v naključja, prepričana pa sem, da so naju z Manco Grubič združile sorodne energije. Ustvarjalne. Čudovita ženska, na katero sem postala pozorna, ko me je prijateljica preusmerila na njeno FB stran Manca narejeno s srcem in ko sem začela raziskovati in klikati … kakšne čudovite barve, zanimive oblike, nenavadne kombinacije, filigranske podrobnosti, … res noro!

Bila sem navdušena, očarana in odločena. Začutila sem podobnost med tem, kar izdeluje Manca in kar delam sama. Ona nakit, jaz oblačila in dodatke. Obe prisegava na kvaliteto in izvirnost. Iz rok želiva dati le najboljše, za kar so pogoj kvalitetne surovine. Kako grobo se to sliši - ampak je res. Ona naroča najboljše materiale, enako velja zame.

Šivanje so bile moje sanje, zanjo pa izdelovanje nakita konec nočne more, ki se je začela po kroničnih težavah s koleni zaradi profesionalnega igranja odbojke. Obe sva začeli iz nič, kot samoukinji. In obe sva se predali strasti ustvarjanja in razmišljanja, kje so meje ustvarjalnosti? Ni jih.

Seveda ni trajalo dolgo, da sva se dobili in med pogovorom je kar vrelo od energije, ideje pa so kar kipele iz naju. Njen nakit, moje torbice in nahrbtniki.

 

 

Dodaj odgovor
UNQ KLUB
Nalaganje...